18-åring om kidnappningsförsöket: ”Jag var ensam mot fyra män” | Nyheter i Trelleborg – 24 timmar om dygnet – Helt gratis

18-åring om kidnappningsförsöket: ”Jag var ensam mot fyra män”

"En ensam person emot fyra fullvuxna män. Vad skulle ha hänt? Vad skulle jag ha gjort om de hade lyckats dra in mig?". Den 18-åriga kvinnan berättar anonymt om kidnappningsförsöket i Trelleborg.

Martin Persson

Martin Persson

Kl.20:03, 16 mars, 2017

18-åring om kidnappningsförsöket: ”Jag var ensam mot fyra män”

En 18-årig kvinna skulle hämta sin cykel vid en busstation på Hedvägen i Trelleborg – då utsattes hon för ett kidnappningsförsök. I Sydsvenskan berättar kvinnan, anonymt, i en läsartext om den overkliga och otäcka händelsen när flera män försökte dra in henne i en bil.

Det var på internationella kvinnodagen, onsdagen den 8 mars, som en mörkblå Audi stannade vid henne och försökte blockera hennes väg.

LÄS MER: Efter kidnappningsförsöket – polisen lägger ner ärendet

– Två dörrar öppnades, två män gick halvt ut ur bilen och försökte greppa tag om mig. Av ren reflex tog jag några steg bakåt och började springa snabbt runt bilen, över vägen och in i ett villakvarter. Jag blickade inte bakåt förrän jag var på andra sidan vägen. Jag såg att bilen fortfarande stod kvar på samma ställe. Personerna i bilen satt och flinade mot mig, skriver hon i en insändare till Sydsvenskan och fortsätter:

– Varje hår på kroppen reste sig. Hjärtat bultade hårt och snabbt, detta hade aldrig hänt mig förut och borde inte hända mig, det borde inte hända någon. Jag är 18 år och skulle bara gå över en väg. Klockan var strax över fem, det var inte ens mörkt. Det hände på bara några sekunder.

Läs också: EXTRA: Kidnappningsförsök i centrala Trelleborg

Polisen har lagt ner förundersökningen i ärendet. Enligt Anders Oxelbrand på Trelleborgspolisen har man för lite information för att gå vidare. De få signalement som finns är att fyra män färdades i en Audi, och att en av gärningsmannen ska ha varit 190 centimeter lång och troligtvis av utländsk härkomst.

– Känslorna dunkade och jag försökte tänka på vad jag skulle ta mig till. Snabbt ryckte jag fram mobilen och ringde en av mina närmaste vänner. Tack vare henne kunde jag få ut en del känslor och började andas normalt igen, fortsätter kvinnan att berätta i Sydsvenskan.

Trots att kvinnan kunde slita sig loss, så var inte faran över. I hennes insändare beskriver hon om mötet med en av männen, en lång man, som hon stötte på bara fem minuter senare.

– ”Fan va du e snygg”, sa han. Med stora ögon följde han varenda rörelse jag gjorde. Hans blick rörde sig upp och ned tills den nådde mina ögon igen. Han presenterade sig och mumlade något snabbt.Han ville ha mitt nummer. En fråga som han ställde fyra gånger, tonfallet ändrades från trevligt till tvärt och ovänligt, skriver hon.

Läs också: Efter kidnappningsförsöket – polisen lägger ner ärendet

En bilmotor startades och samma mörkblåa Audi rullade fram igen, skriver kvinnan. Hastigt greppade hon tag om sin cykel, och cyklade snabbt från platsen.

– Min puls ökade mer och mer, jag visste inte om jag skulle skrika eller gråta. Ingenting hände men ändå kände jag mig så utsatt. Rädd, ensam, nedtryckt, arg, förvirrad och ledsen. Skulle jag ha gjort något annorlunda? Skulle jag ha haft andra kläder på mig? När jag kom hem översköljde tankarna mig och det kändes som att jag skulle drunkna. En ensam person emot fyra fullvuxna män. Vad skulle ha hänt? Vad skulle jag ha gjort om de hade lyckats dra in mig? skriver hon i Sydsvenskan.

Enligt Sydsvenskan vill kvinnan vara anonym av rädsla för att männen ska söka upp henne.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Moskén i Trelleborg nekas bygglov

Föreningens överklagan går inte igenom. Därmed får grannskapet rätt i frågan.

Gabriel Almlöf

Gabriel Almlöf

Kl.17:54, 17 februari, 2018

Moskén i Trelleborg nekas bygglov
Foto: Alexander Sandström Libb

Moskén på Böckaregatan har rört upp känslor. I mars 2017 beviljade Samhällsbyggnadsnämnden ett tidsbegränsat bygglov för att göra om en lagerlokal till en moské.

Det uppskattades inte av grannskapet och till slut gick 22 grannar samman för att stoppa moskén. De menade att det inte var tillåtet att bedriva föreningsverksamhet i lokalen.

Grannarna överklagade beslutet till Länstyrelsen som gav dem rätt. Därmed upphävdes bygglovet då det inte hade visats att behovet av lokalen var tillfälligt.

I början av februari lämnade föreningen bakom moskén in en överklagantill  Mark- och miljödomstolen. Där menade man att beslutet borde upphävas eftersom föreningen håller samtal om en permanent lokal.

Men mark och miljödomstolen anser att föreningen inte lämnat tillräckligt konkreta uppgifter till vilka platser som moskén ska bedriva sin verksamhet i framtiden. Eftersom den nuvarande lokalens detaljplan inte godkänner föreningsverksamhet så beviljas inte föreningen ett tillfälligt bygglov.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

TV: Världens kanske obehagligaste robothotell

Här är hotellet där möblerna flyttar på sig själva.

Matilda Larsson

Kl.17:23, 17 februari, 2018

TV: Världens kanske obehagligaste robothotell
Foto: Youtube / Nissan.

Självkörande bilar är ett hett ämne just nu inom bilbranschen och många biljättar har meddelat att de satsar på att utveckla tekniken.

Japanska biltillverkaren Nissan har dock tagit det ett steg längre och samarbetade med Tonosawa Ichinoyu för att nyligen öppna ett hotell, ProPilot Park Ryokan, i HakoneJapan.

Hotellet i sig är ett traditionellt japanskt gästhus med kimonoklädd personal och varma källor. Det unika är att tekniken i möblerna och inredningsdetaljerna har integrerade sensorer, vilket gör att de förflyttar sig.

Till exempel tofflorna i välkomsthallen står i en perfekt rad, men så fort någon ställer dem på fel plats så glider de ljudlöst tillbaka till ursprungspositionen. På hotellrummen finns intelligenta möbler som städar sig själva, bord som glider över golvet och sittkuddar och fjärrkontroller som parkerar sig på rätt plats.

The Telegraph kallar det ”världens obehagligaste robothotell”. Möblerna använder sig av samma teknik används som i Nissans självkörande bilar.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Arbetslösheten sjunker i Trelleborg

Antalet arbetslösa minskar i de flesta skånska kommuner, däribland Trelleborg. Men andra kommuner ligger fortfarande på höga siffror.

Gabriel Almlöf

Gabriel Almlöf

Kl.11:59, 17 februari, 2018

Arbetslösheten sjunker i Trelleborg
Foto: Pxhere

Arbetsförmedlingen har nu presenterat statistik över arbetslösheten i de skånska kommunerna. Den nya statistiken visar att arbetslösheten i Trelleborg ligger på 8,3 procent, det är en minskning med 0,2 procentenheter jämfört med samma tid i fjol.

Lägst arbetslöshet i Skåne har Lomma (3,1%), följt av Vellinge (4,1%) och Kävlinge (4,8%). Den högsta arbetslösheten finns i Östra Göinge (14,1%) följt av Malmö (14,3%) och Landskrona (13,8%).

Ser man till hela länet så syns positiva tendensen. Arbetslösheten minskar i alla kommuner förutom Åstorp, Helsingborg och Burlöv, som alla har små ökningar.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

”En metod för att dölja initiativ från oppositionen”

Den styrande majoriteten tar inte med oppositionens yrkanden i protokollen. Det menar Moderaternas Lars Mikkelä som ni vill pröva ärendet hos förvaltningsrätten. "Det är långt ifrån den öppenhet vi vill ha gentemot varandra och väljarna och påminner om länder vi inte vill jämföras med" menar Mikkelä.

Gabriel Almlöf

Gabriel Almlöf

Kl.10:23, 17 februari, 2018

”En metod för att dölja initiativ från oppositionen”
Foto: Wikimedia Commons

Det har blossat upp ett bråk i Bildningsnämnden i Trelleborg. Den borgerliga oppositionen med Moderaternas Lars Mikkelä i spetsen menar att protokollsanteckningar och yrkanden från de borgerliga partierna systematiskt utelämnas från protokollen.

Det gör att Mikkelä begärt att Förvaltningsrätten ska laglighetspröva tilltaget, då han menar att det bryter mot kommunallagen att inte ta med yrkanden i protokollen.

”Det är långt ifrån den öppenhet vi vill ha gentemot varandra och väljarna och påminner om länder vi inte vill jämföras med. Jag anser att förfarandet, förutom att bryta mot kommunallagen, används som en metod att dölja initiativ från oppositionen. Detta är ett allvarligt åsidosättande av demokratiska principer” skriver Moderaten Lars Mikkelä i ett mail till 24Trelleborg.

 

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Bageri kritiseras kraftigt – kan stängas ner

Ett av bageriets alternativ är att omedelbart stänga ner sin verksamhet.

Redaktionen 24Sverige.se

Redaktionen 24Sverige.se

Kl.18:50, 16 februari, 2018

Bageri kritiseras kraftigt – kan stängas ner
Foto: Pixnio

Den 1 februari i år genomföres en livsmedelskontroll vid ett bageri i Trelleborgs kommun. Men kontrollen gick inte som bageriet hade hoppats, och istället upptäcktes en rad stora brister.

För det första hade företagaren inte anmält verksamheten till miljöförvaltningen, vilket innebär att anläggningen inte var registrerad vid kontrollen.

Dessutom fanns det inga rutiner för kring saker som utbildning, personlig hygien, skadedjursbekämpning och rengöring. Under kontrollen upptäckte man även att lokalen var i dåligt skick med en trasig dörrlist till frysrummet och smuts på flera ställen.

Den 5 februari beslutade samhällsbyggnadsnämnden att bageriet nu med omedelbar verkan antingen upphör sin verksamhet, eller rättar till alla sina brister.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng