SHL-debut för Trelleborgsprodukt

SHL-laget Malmö Redhawks spelar på lördagskvällen mot Djurgården. Då finns en 18-årig trelleborgare med i laget.

Jesper Hallberg

Jesper Hallberg

Kl.19:07, 4 mars, 2017

SHL-debut för Trelleborgsprodukt
Oscar Eklind fick göra SHL-debut mot Djurgården. Foto: Malmö Redhawks

Malmö Redhawks jagar viktiga poäng i SHL och spelar under lördagskvällen mot slutspelsjagande Djurgården. Då passar Redhawks på att lyfta upp junioren Oscar Eklind med Trelleborg Vikings som moderklubb.

– Peter Andersson har sagt att han är otroligt spänd på Oscar Eklind och J20-spelarna. Eklind har inlett lovande tillsammans med Thuresson och Forssell, sa C Mores Lena Sundqvist.

Experten Petter Rönnqvist fyllde i:

– Han är en riktigt stor spelare som har varit väldigt framgångsrik i J20-laget.

18-årige Eklind har den här säsongen noterats för 41 matcher och 29 poäng i Redhawks framgångsrika J20-lag.

Sedan tidigare finns en annan Trelleborgsprodukt i form av Carl-Johan Lerby med i Malmö Redhawks.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

”Salle” kan missa flera matcher: ”Vi klarar att göra mål ändå”

Salif Camara Jönsson ser ut att missa flera matcher i höst på grund av hans ömmande hälsenor. Inget större problem menar TFF-tränaren Patrick Winqvist. "Det tillhör fotbollen att spelare försvinner några matcher, men i slutändan ska hela laget prestera och det gör vi i nuläget" säger han till 24Trelleborg.

Gabriel Almlöf

Gabriel Almlöf

Kl.17:57, 16 augusti, 2017

”Salle” kan missa flera matcher: ”Vi klarar att göra mål ändå”
Salif Camara Jönsson och Patrick Winqvist. Foto: Bildbyrån

Trelleborgs FF:s kross mot Norrby i går gav inte bara positiva rubriker i medierna. Redan efter 15 minuter gick skyttekungen Salif Camara Jönsson ut skadad. Men skadan skedde inte just då på planen enligt tränaren Patrick Winqvist. ”Salle” har under hela säsongen haft problem med hälsenorna och smärtan blev för stor under matchen.

– Vi visste på förhand att det var en liten chansning att spela med honom. Vi hoppades att han skulle klara 50-60 minuter men det gick helt enkelt inte. Det är inte så dramatiskt som medierna säger. Det var ingen skada som slogs upp under matchen, det är ett problem som funnits under hela säsongen som vi har vetat om. Vi beslutade tillsammans med Salif att han ska kliva av om han har känningar. Han behöver lite mer återhämtning, säger Patrick Winqvist.

Kommer han missa fler matcher framöver?
– Ja, han kommer att behöva stå över någon eller några matcher som det ser ut i nuläget. Vi ska spela tre matcher på åtta dagar nu framöver och det kommer inte att gå. Sedan vilka han spelar och vilka han vilar, det får vi se hur det blir.

Läs mer: Målkungen skadad när TFF krossade Norrby

Salif Camara Jönsson ligger på delad första plats i skytteligan i Superettan. Men rubrikerna om ett försvagat TFF i och med Salifs skada ger inte Winqvist mycket för.

– Vi gjorde fem mål mot Norrby i alla fall, så vi visar att vi klarar att göra mål med många av våra spelare. Vi har en bred och duktig trupp. Självklart är det svårt om han blir borta många matcher, men vi står inte och väger på enskilda spelare. Det tillhör fotbollen att spelare försvinner några matcher, men i slutändan ska hela laget prestera och det gör vi i nuläget.

Trelleborgs ligger just nu på kvalplats till Allsvenskan. Nästa match är på bortaplan mot bottenklubben Gefle på måndag.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Så hyllas TFF på Twitter: ”Blir livsfarliga i slutspurten”

Under tisdagskvällen stod Trelleborgs FF för en riktig kross när Norrby besegrades på Vångavallen med hela 5-1. Hyllningarna till TFF lät inte vänta på sig.

Alexander Sandström Libb

Alexander Sandström Libb

Kl.15:59, 16 augusti, 2017

Så hyllas TFF på Twitter: ”Blir livsfarliga i slutspurten”
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN.

TFF:s fina form håller i sig och tisdagens utklassning innebär att laget nu är uppe på kvalplats till Allsvenskan, på samma poäng som Östers IF men med bättre målskillnad.

Twitter fylldes under gårdagskvällen med hyllningar till Trelleborgslaget då både supportrar och experter börjar titta mot svensk fotbolls högsta liga för TFF.

Nedan följer ett axplock med reaktioner efter mötet. Bland inläggen finns också hyllningar till de efterlängtade grillspetten som äntligen är tillbaka på Vångavallen.

”Trelleborg blir livsfarliga inför slutspurten i superettan”

Johan Sjööman (@johansjooman)

”Drömmen om Allsvenskan är realistisk! Inget stoppar Trelleborg!”

Nille ツ (@aliasnille)

”Efter en jämn första halvlek blev Norrby fullkomligt mosade av Trelleborg i den andra. Många svaga insatser i Boråslaget.”

Oskar Pålsson (@oskarpalsson)

”Gött också att Trelleborg nosar på Allsvenskan.”

Hossein Nayebagha (@nayebagha)

”Trelleborgs FF på kvalplats till allsvenskan. Imponerande. Trodde knappast att klubben skulle resa sig när man trillade ur superettan…”

Olof Lundh (@oloflundh)

”I nästa omgång av Superettan får @GefleIF bekänna färg då seriens formstarkaste lag @TrelleborgsFF kommer på besök. Men GIF är på rätt väg!”

Stefan Österberg (@Stellanovicz)

”Årets sommarvärvning alla kategorier går fan till Trelleborgs FF som plockat hem grillspetten igen.”

Philip Mattsson (@philipmattssson)

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Målkungen ut skadad när TFF krossade Norrby

Salif Camara-Jonsson tvingades bryta matchen när Trelleborg krossade Norrby.

Sebastian Ahokas

Sebastian Ahokas

Kl.21:03, 15 augusti, 2017

Målkungen ut skadad när TFF krossade Norrby
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRN / C

Det var på förhand en riktig kamp om kvalplatserna på Vångavallen. Norrby som försöker undvika kvalstrecket i botten av tabellen, och Trelleborg som krigar om en kvalplats till Allsvenskan.

Trelleborg tog tag i taktpinnen direkt och släppte aldrig taget. Efter 23 minuter kunde hemmalaget göra matchens första mål, efter flera farliga målchanser.

Mittfältstalangen Erik Andersson, på lån från Malmö FF, gjorde matchens första mål och sitt första i Trelleborgströjan. Erik placerade elegant in bollen bakom Mergim Krasniqi i Boråslagets mål.

Strax innan målet, i den 15e matchminuten, tvingades dock målkungen Salif Camara-Jonsson till ett byte efter en skadekänning.

Gästerna kvitterade omgående efter att Marcus Översjö tryckt in bollen. 1-1 höll sig halvleken ut. Men efter det var det Trelleborg för hela slanten.

I matchminut 53 kunde Erik Andersson göra sitt andra mål på frispark. En frispark som lite turligt letade sig in i nätmaskorna.

Efter det rann det bara på för Trelleborg.

2-1 blev snabbt 3-1 efter att Dino Islamovic hållit sig framme på ett inlägg. Dino kunde även fastställa matchens resultat, 5-1 på straff. 23-åringens fjärde mål för säsongen.

– Jag har haft mina lägen. Så länge jag har mina lägen så gör jag mål. idag gick de in, säger Dino Islamovic till Cmore.

Strax innan straffen lyfte Zoran Jovanovic bollen över en chanslös Norrbymålvakt bara kunde se på när bollen landade i målet.

Segern innebär ytterligare tre viktiga poäng och laget ligger nu på kvalplats.

– Vi tar en match i taget. Nu njuter vi ikväll, sen kör vi bara på, säger Dino Islamovic till Cmore.

Trelleborgs nästa match är på måndag, borta mot tabelljumbon Gefle.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Winqvist inför kvällens möte: ”En farlig match”

Sist Norrby gästade Vångavallen vann TFF med hela 7-0. Tränare Patrick Winqvist varnar trots det för att kvällens möte kan bli tufft.
"Norrby IF är ett bra lag och vi måste verkligen vara bra", säger han.

Alexander Sandström Libb

Alexander Sandström Libb

Kl.16:28, 15 augusti, 2017

Winqvist inför kvällens möte: ”En farlig match”
Trelleborgs tränare Patrick Winqvist. Foto: Josefine Loftenius / BILDBYRÅN.

Ikväll klockan 19.00 är det ett formstarkt Trelleborgs FF som tar emot Norrby IF på hemma på Vångavallen. TFF ligger just nu sexa i den jämna tabellen med bara tre poäng upp till Östers IF och kval till Allsvenskan.

Gästande Norrby ligger på tolfte plats.

– Det är en väldigt viktig match för vår del. Vi måste visa att vi verkligen vill vara med där uppe och slåss, säger TFF:s tränare Patrick Winqvist till klubbens hemsida och fortsätter:

– Detta är en farlig match, där är många som tror att man bara ska gå ut och vinna denna matchen. Men Norrby IF är ett bra lag och vi måste verkligen vara bra. Annars är där någon som kommer utnyttja våra misstag. Jag tycker annars att vi har mer skicklighet i vår trupp.

Senast lagen möttes var i mitten av april, då slutade mötet 1-1. Senast lagen möttes på Vångavallen var annars 2015, då vann Trelleborgs FF med hela 7-0.

FaktaTFF:s trupp:

Marko Johansson, Fredrik Persson, Robin Jacobsson, Magnus Andersson, Alexander Blomqvist, Albin Nilsson, Anton Tideman, Johannes Johansson, Erik Andersson, Johan Brannefalk, Kristian Haynes, Robin Nilsson, Zoran Jovanovic, Marcus Pode, Mattias Håkansson, Salif Camara-Jönsson, Dino Islamovic, Rasmus Fridolf, Haris Brkic.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Glädjebeskedet: Grillspetten tillbaka på Vångavallen

Det som kallats "Sveriges bästa arenamat" är nu äntligen tillbaka i Vångavallen kiosker.

Alexander Sandström Libb

Alexander Sandström Libb

Kl.11:51, 15 augusti, 2017

Glädjebeskedet: Grillspetten tillbaka på Vångavallen
Trelleborgssupportrarna får nu all anledning att jubla. Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN

På sin hemsida kan Trelleborgs FF stolt meddela att något mycket efterlängtat är tillbaka:

”Saknaden har varit stor i många år, men nu äntligen är våra underbara grillspett tillbaka i kioskerna på Vångavallen! Precis som tidigare serveras de i ett stort bröd med läcker vitlökssås till”, skriver klubben.

Enligt klubben har grillspetten efterfrågats av många supportrar de senaste åren.

”Därför är det med stor glädje vi åter kan erbjuda dem i våra kiosker. Spetten har varit kända över hela fotbollssverige och har bland många supportrar omnämnts som landets godaste arenamat.”

Trelleborgs FF gästas av Norrby IF ikväll klockan 19.00 på Vångavallen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng