Trelleborggrabbarnas slagord blev klädesmärke

Ett crossfit-pass på gymmet blev fyra och under den fyra timmars långa träningen växte ledordet "Enkelt" fram, ett ledord som utvecklades till ett klädesmärke. Möt Trelleborgarna Jonas Larsson och Daniel Steen som gjorde och gör det som så många drömmer om.

Alexander Sandström Libb

Alexander Sandström Libb

Kl.10:02, 18 februari, 2017

Trelleborggrabbarnas slagord blev klädesmärke
Daniel Steen och Jonas Larsson.

På Sport Club Oasen träffar 24Trelleborg två vältränade unga män med stora ambitioner, bland löpband, frivikter och kosttillskott.

Överallt syns träningsfantaster klädda i likadana kläder. Svarta t-shirts, hoodies och tights med en logga i vitt och orange: #Enkelt Never Satisfied.

Märket och budskapet bakom föddes i anläggningen när de nyblivna vännerna Jonas Larsson och Daniel Steen genomförde ett extra långt träningspass i crossfit-gymmet.

– Efter det passet kände vi att vi inte var färdiga, vi ville köra mer och körde ett pass till som vi lade upp själva. Vi gjorde ett pass till och ett till. Fyra woddar i rad och under passen kändes det väldigt enkelt, berättar Jonas.

– Vi sa #enkelt och kom på att vi skulle använda det på våra sociala medier, vi gör en vattenstämpel som vi sätter på våra bilder. Varför stannar vi där? Vi trycker upp kläder, bara som en rolig grej för oss att bära. Men trycker vi upp kläder måste vi sälja dem och måste vi sälja dem måste vi starta upp ett företag, fortsätter han.

Sagt och gjort. Idén föddes i juli 2016 och den 6 augusti lanserade killarna sitt första egna plagg.

– Det var inte det att vi satte oss ner och sa ‘nu ska vi starta upp ett klädesmärke’, utan idén föddes i vårt brinnande intresse för träning. Sen kom budskapet; never statisfied, att aldrig bli nöjd utan att alltid sträva efter att bli bättre, säger Jonas.

– Man kan anamma det på så jäkla mycket, det är så brett vårt budskap. Det handlar inte bara om träning utan också om övriga livet. Man ska alltid framåt, förklarar Daniel.

Och sedan har det gått snabbt. Enkelt Never Satisfied har på kort tid fått en hel del kunder.

– Det är inte bara tonåringar mellan 15 och 25 som tycker märket för med sig någonting bra, det är också 50 plus som vi får jättebra kritik ifrån, säger Daniel.

– Det går inte att träna här på Oasen utan att se någon som har våra kläder på sig och det sprider sig även över resten av Sverige via webbshoppen, Stockholm, Göteborg och Kalmar, bland folk vi inte känner, säger Jonas.

Det unga företaget är nu inne i en utvecklingsfas. Kvaliteten ska förbättras och ett antal prov från fabriker har köpts hem.

– Nu handlar det inte bara om att sätta en logga på plagg, utan att designa det också. Nu ska det tillverkas kläder, säger Daniel.

Jonas håller med.

– Det krävs en större investering om vi ska ta ett steg till och fortsätta, annars stannar vi här och det vill vi inte, säger han och fortsätter:

– Vi startade det inte för att vi skulle leva på det, vi startade det som en rolig grej och sedan har det utvecklats.

Nu när de väl är igång är siktet högt ställt, berättar Daniel.

– Vi satsar på att komma så långt vi kan. Vill det sig riktigt väl kan vi leva på det, det är en dröm och det är klart man ska drömma, säger han.

– Visionen är att vi ska bli stora, det är därför vi tar steget från att sätta ihop kläder och logga till att designa och verkligen köpa hem det från fabrik.

Partnerskapet är ungt och de båda killarna har ännu inte känt varandra i mer än ett år. Men hittills har det fungerat bra och förhoppningsvis kommer det fortsätta att göra det när #Enkelt verkligen från spridning landet över.

– Jag har alltid haft en dröm om att göra någonting men det är svårt att göra det helt själv. Ibland behöver man en spark i röven och ibland är den ena mer hungrig än den andra, då behöver man sparka på varandra, säger Daniel.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Så drabbas skånska företag – av en orolig omvärld

Så ser det ut hos skånska företag.

Filip Beijer

Filip Beijer

Kl.12:02, 4 oktober, 2017

Så drabbas skånska företag – av en orolig omvärld
Foto: Pixabay

Det ser ljust ut i det svenska näringslivet och så gör det även i Skåne. Det går att läsa i Svenskt Näringslivs konjunkturbarometer som summerar årets tredje och näst sista kvartal.

I de skånska företagen anställs allt fler när arbetsstyrkorna ökar.

– Vi ser att de skånska företagen har gått bättre under det senaste halvåret än året innan. Speciellt gäller det antalet anställda där betydligt fler anger att de har utökat arbetsstyrkan. Så här goda siffror på anställningsfronten i Skåne har vår barometer inte visat sedan 2011, säger Rolf Elmér regionchef för Svenskt Näringsliv i Skåne i ett pressmeddelande.

Men framtiden är inte lika positiv. Hela 17 procent av de skånska företagen tror att de kommer behöva skära ner på personalstyrkan under det kommande halvåret, medan 40 procent tror att de kommer utöka, vilket är en siffra i nedåtgående riktning.

Orsaken kan vara en orolig och allt mer oförutsägbar omvärld.

– Det är kul att företagen satsar. Samtidigt är det en orolig omvärld med många osäkerheter. Vi kan på inget sätt luta oss tillbaka och vara nöjda, säger Rolf Elmér.

 

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Fortsatt bra bilförsäljning

Den positiva trenden för bilförsäljning fortsätter visar ny statistik från BIL Sweden.

Anders Nilsson

Anders Nilsson

Kl.06:56, 3 oktober, 2017

Fortsatt bra bilförsäljning
Volvo XC60. Foto: Volvo Sverige.

Totalt såldes 31 679 bilar i Sverige under september, en ökning med 1764 bilar, eller 5,9 procent jämfört med föregående månad. Jämfört med förra året såldes det 613 färre bilar, vilket motsvarar 1,9 procent. Den mest sålda bilen i landet var Volvo XC60, 2 683 stycken, tätt följt av Volkswagen Golf, 2361. Den tredje mest sålda bilen är Volkswagen Passat, 1 329 stycken.

– Nybilsregistreringarna minskade med 1,9 procent i september. Det är dock viktigt och komma ihåg att vi jämför med starka siffror förra året och att det var en registreringsdag mindre i september i år jämfört med september ifjol, säger Bertil Moldén, VD BIL Sweden.

I Skåne län såldes 4 436 bilar under september, en ökning med 239 bilar, 5,7 procents ökning jämfört med föregående månad. Samma period förra året såldes 148 färre bilar, en sänkning med 3,3 procent jämfört med i år.

– Det är högkonjunktur i Sverige, vilket också visar sig i en mycket stark bilmarknad. Låga räntor, köpstarka hushåll och en stark arbetsmarknad bidrar till det stora intresset för att investera i ny bil, säger Bertil Moldén.

Skåne län speglar övriga landet gällande den mest sålda bilmodellen. Den mest sålda modellen var Volvo XC60 med 309 sålda exemplar, följt av Volkswagen Golf med 260 exemplar. Den tredje mest sålda bilmodellen var Volkswagen Passat med 171 sålda bilar.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Allt fler mobila betalningar och bankärenden 

Allt fler använder mobilan enheter till mobila betalningar och bankärenden visar en undersökning från Visa.

Anders Nilsson

Anders Nilsson

Kl.06:46, 2 oktober, 2017

Allt fler mobila betalningar och bankärenden 
Foto: Visa Sverige

Visa har genomört en undersökning för att kartlägga människor inställning till digitala betalningar i Europa och det visar sig att 77 procent av de tillfrågade européerna använder en mobil enhet för betalning och bankärenden.

I Sverige är det ännu fler, 86 procent av de 2002 tillfrågade svenskarna. Speciellt i åldersgruppen 18-24 är det 92 procent.

84 procent av svenskarna i undersökningen använder mobilen till att kolla bansaldo, medan 56 procent betalar hushållsräkningarna med telefonen. 60 procent uppgav att de uppskattade snabbheten i snabbheten i transaktionerna när de använder mobila enheter.

– Fler och fler betalar och gör sina bankärenden digitalt och i realtid. Här och nu upplever vi verkligen en tid i ständig förändring. 2016 var det första året när antalet digitala betalningar var fler än kontantbetalningar. Mobilt och e-handel har vi redan vant oss vid och teknologier som vi har talat om i flera år, som biometri, sakernas internet, P2P, mobila betalningar blir mer och mer vardag för allt fler konsumenter, säger Christina Lind, Sverigechef på Visa.

Hälften av de tillfrågade i Sverige tar emot eller för över pengar med mobilen till exempel via Swish. En procent mindre betalar för biljetter via telefonen – och 30 procent shoppar online med sin telefon.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Riksbankschefen: ”Fortsätt med expansiv penningpolitik” 

Stefan Ingves menar att en en expansiv penning behövs i fortsättningen, trots att inflationen är tillbaka på två procent.

Anders Nilsson

Anders Nilsson

Kl.15:56, 28 september, 2017

Riksbankschefen: ”Fortsätt med expansiv penningpolitik” 
Stefan Ingves. Foto: Riksbanken

Efter en lång period av en inflation under målet har den återvänt till två procent, samtidigt uppmanar Riksbankschefen Stefan Ingves fortsättningen av en expansiv penningpolitik, för att inflationen ska ligga kvar nära målet.

”Vi har agerat kraftfullt med penningpolitiken. Efter en lång tid med en inflation under målet är vi nu tillbaka på 2 procent och vi har en god konjunktur i Sverige. För att inflationen ska ligga kvar nära målet även framöver behöver vi ha en fortsatt expansiv penningpolitik” säger Stefan Ingves i ett pressmeddelande.

På torsdagen höll Stefan Ingves ett anförande inför riksdagens finansutskott.

Vice Riksbankschefen, Martin Flodén konstaterade samtidigt att det varnas för överhettning när ekonomiska utveckligen är stark men han menar att det inte finns några tecken på det just nu.

”Priser och löner ökar bara måttligt, hushållen sparar mycket och vi har ett överskott i bytesbalansen”. säger Martin Flodén.

Däremot är de båda oroade över utvecklingen på bostadsmarknaden och hushållens skuldsättning. Riskbanken menar att det krävs åtgärder inom olika politikområden för att komma tillrätta med problemen och få en långsiktig hållbar utveckling i svensk ekonomi.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

LISTA: De tio bäst betalda jobben i Sverige

Det är de här yrkena du ska satsa på om du vill ha mer pengar i plånboken efter räkningarna är betalda.

Viktor Jerner

Viktor Jerner

Kl.19:02, 9 september, 2017

LISTA: De tio bäst betalda jobben i Sverige
Foto: Pixabay

Enligt Statistiska centralbyråns senaste lönestatistik så är det drygt 100 000 kronor som skiljer mellan genomsnittslönerna i de lägst respektive högst betalda yrkena i Sverige, det rapporterar Veckans affärer.

Längst ner på skalan finns bland annat hemservicepersonal, bärplockare och cafébiträden. På andra sidan spektrumet finns de tio yrkena nedan, som med andra ord är de yrken med högst genomsnittslön i landet.

Yrke följt av medellön före skatt

Chefer inom bank, finans och försäkring, högre nivå 120.400 kr
Mäklare inom finans 91.300 kr
Specialistläkare 75.000 kr
General-, landstings- och kommundirektörer m.fl. 74.500 kr
Verkställande direktörer m.fl. 72.100 kr
Forsknings- och utvecklingschefer, högre nivå 71.800 kr 
Ekonomi- och finanschefer, högre nivå 69.800 kr
Chefer inom bank, finans och försäkring, lägre nivå 66.700 kr
Försäljnings- och marknadschefer, högre nivå 66.500 kr
Driftchefer inom bygg, anläggning och gruva, högre nivå 65.200 kr

Det framkommer också i statistiken att kvinnor tjänar fem procent mindre pengar än män för samma arbete, samt att personer i åldrarna 45 till 54 år tjänar allra bäst medan gruppen 18 till 24 år tjänar sämst.

Källa: SCB:s lönestatistik baserad på 2016 års löner.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng