Trelleborggrabbarnas slagord blev klädesmärke

Ett crossfit-pass på gymmet blev fyra och under den fyra timmars långa träningen växte ledordet "Enkelt" fram, ett ledord som utvecklades till ett klädesmärke. Möt Trelleborgarna Jonas Larsson och Daniel Steen som gjorde och gör det som så många drömmer om.

Alexander Sandström Libb

Alexander Sandström Libb

Kl.10:02, 18 februari, 2017

Trelleborggrabbarnas slagord blev klädesmärke
Daniel Steen och Jonas Larsson.

På Sport Club Oasen träffar 24Trelleborg två vältränade unga män med stora ambitioner, bland löpband, frivikter och kosttillskott.

Överallt syns träningsfantaster klädda i likadana kläder. Svarta t-shirts, hoodies och tights med en logga i vitt och orange: #Enkelt Never Satisfied.

Märket och budskapet bakom föddes i anläggningen när de nyblivna vännerna Jonas Larsson och Daniel Steen genomförde ett extra långt träningspass i crossfit-gymmet.

– Efter det passet kände vi att vi inte var färdiga, vi ville köra mer och körde ett pass till som vi lade upp själva. Vi gjorde ett pass till och ett till. Fyra woddar i rad och under passen kändes det väldigt enkelt, berättar Jonas.

– Vi sa #enkelt och kom på att vi skulle använda det på våra sociala medier, vi gör en vattenstämpel som vi sätter på våra bilder. Varför stannar vi där? Vi trycker upp kläder, bara som en rolig grej för oss att bära. Men trycker vi upp kläder måste vi sälja dem och måste vi sälja dem måste vi starta upp ett företag, fortsätter han.

Sagt och gjort. Idén föddes i juli 2016 och den 6 augusti lanserade killarna sitt första egna plagg.

– Det var inte det att vi satte oss ner och sa ‘nu ska vi starta upp ett klädesmärke’, utan idén föddes i vårt brinnande intresse för träning. Sen kom budskapet; never statisfied, att aldrig bli nöjd utan att alltid sträva efter att bli bättre, säger Jonas.

– Man kan anamma det på så jäkla mycket, det är så brett vårt budskap. Det handlar inte bara om träning utan också om övriga livet. Man ska alltid framåt, förklarar Daniel.

Och sedan har det gått snabbt. Enkelt Never Satisfied har på kort tid fått en hel del kunder.

– Det är inte bara tonåringar mellan 15 och 25 som tycker märket för med sig någonting bra, det är också 50 plus som vi får jättebra kritik ifrån, säger Daniel.

– Det går inte att träna här på Oasen utan att se någon som har våra kläder på sig och det sprider sig även över resten av Sverige via webbshoppen, Stockholm, Göteborg och Kalmar, bland folk vi inte känner, säger Jonas.

Det unga företaget är nu inne i en utvecklingsfas. Kvaliteten ska förbättras och ett antal prov från fabriker har köpts hem.

– Nu handlar det inte bara om att sätta en logga på plagg, utan att designa det också. Nu ska det tillverkas kläder, säger Daniel.

Jonas håller med.

– Det krävs en större investering om vi ska ta ett steg till och fortsätta, annars stannar vi här och det vill vi inte, säger han och fortsätter:

– Vi startade det inte för att vi skulle leva på det, vi startade det som en rolig grej och sedan har det utvecklats.

Nu när de väl är igång är siktet högt ställt, berättar Daniel.

– Vi satsar på att komma så långt vi kan. Vill det sig riktigt väl kan vi leva på det, det är en dröm och det är klart man ska drömma, säger han.

– Visionen är att vi ska bli stora, det är därför vi tar steget från att sätta ihop kläder och logga till att designa och verkligen köpa hem det från fabrik.

Partnerskapet är ungt och de båda killarna har ännu inte känt varandra i mer än ett år. Men hittills har det fungerat bra och förhoppningsvis kommer det fortsätta att göra det när #Enkelt verkligen från spridning landet över.

– Jag har alltid haft en dröm om att göra någonting men det är svårt att göra det helt själv. Ibland behöver man en spark i röven och ibland är den ena mer hungrig än den andra, då behöver man sparka på varandra, säger Daniel.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Presenteras av Danske Bank

Sju tips för en bättre ekonomi

Vill du ta nya tag i din privatekonomi?
Nu kommer ett bra tillfälle att se över dina utgifter och skapa nya möjligheter för framtiden.
Här är sju handfasta tips för en bättre ekonomi.

Martin Sköld

Martin Sköld

Kl.14:21, 22 augusti, 2017

Sju tips för en bättre ekonomi

Nu är det många svenskar som återvänder tillbaka till vardagen efter semestern och det kan vara läge att se över sina kostnader och sin ekonomi. Det finns många viktiga frågor att ställa sig. Vad skulle hända vid en ränteförändring? Och finns det någon buffert för oförutsedda händelser som exempelvis en inkomstförändring?

Det är många som letar efter en helhetslösning och för över 2 miljoner svenskar finns det nu möjlighet att ta del av ett färdigförhandlat erbjudande som bland annat innehåller en av marknadens lägsta bolåneräntor, kontopaket med förmånlig medlemsrabatt och fördelaktiga bil- och båtlån.

Förra året tecknades ett ramavtal mellan Danske Bank och Saco, som gav Sacoförbundens 650 000 medlemmar konkurrenskraftiga villkor. Nu har även Danske Bank och TCO tecknat ett avtal. Totalt är det nu över två miljoner svenskar i TCO- och Sacoförbunden som kan ta del av erbjudandet, som bland annat innehåller en av marknadens lägsta bolåneräntor.

För att se hur erbjudandet ser ut just för dig, besök Danske Banks hemsida, och välj ditt fackförbund.

Läs mer om erbjudandet för ditt fackförbund här

Sju tips till dig som vill se över din privatekonomi

Zlatko Savic och Helén Cordeus Biliotti är kontorschefer på Danske Bank och ger här några användbara tips.

Skapa en buffert

Gå igenom dina utgifter i vardagen. En frukostmacka på stående fot eller en dyr latte efter lunchen kan bli stora summor varje månad. Vill du ge sparandet en rivstart? Gå igenom förråd och källare och se vad du kan sälja på andra hands-sajter. Den genomsnittlige svensken har oanvända prylar för 23 000 kronor, enligt Blocket.

Se över avtalen

Många månadsbetalningar görs slentrianmässigt. Se över alla dina avtal och abonnemang – tv, bredband, prenumerationer, streamingtjänster, el, hus- och livförsäkring – du kan ha pengar att spara.

Se över försäkringarna

Vad skulle hända om en inkomst skulle försvinna eller någon i familjen drabbas av sjukdom? Se över sjukförsäkringar, inkomstförsäkring och bolåneskydd.

Fonderna

De flesta svenskar byter aldrig fonder, men eftersom omvärlden är i ständig förändring kan det vara bra att då och då se över sitt innehav. En privatrådgivare kan ge råd.

Aktierna

Börsen påverkas av vad som händer i vår omvärld. Se över dina aktier och balansera risken. Våra rådgivare hjälper dig gärna.

Tillgångarna

Bolånet är vanligen hushållets största utgiftspost och eventuella ränteförändringar kan ha stor betydelse för privatekonomin. Se över dina boendekostnader och räkna på vad en ränteförändring på en procent skulle betyda i utgifter. Placera mellanskillnaden i ett sparande, eller amortera på lånet.

Räntorna

Ränteläget är fortsatt lågt. Fundera över vad en framtida räntehöjning skulle betyda för din hushållsekonomi. Som medlem i ett av TCO:s 14 fackförbund, eller något av de 23 Sacoförbunden kan du ta del av ett förmånligt helhetserbjudande från Danske Bank. Ett erbjudande som bland annat innehåller en av marknadens absolut lägsta bolåneräntor. För att ta reda på hur erbjudandet ser ut för just ditt förbund, besök Danske Banks hemsida. Om du väljer att ta del av erbjudandet så får du hjälp med flytten från din gamla bank.

Är du en av de 2 miljoner svenskar som kan få möjlighet till lägre bolåneränta? Läs mer här.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Trelleborgarna är skyldiga Kronofogden 392 miljoner

Trelleborgarna är mer skuldsatta än genomsnittet i landet. Invånarnas sammanlagda skuld till kronofogden uppnår över 392 miljoner kronor.

Alexander Sandström Libb

Alexander Sandström Libb

Kl.11:55, 19 augusti, 2017

Trelleborgarna är skyldiga Kronofogden 392 miljoner
Arkivbild.

Trelleborgarna har skulder på 392 miljoner kronor hos Kronofogden. Det visar en sammanställning av privatpersoners skulder som kreditupplysningsföretaget Syna gjort.

Den genomsnittliga invånaren i staden har därmed 10 851 kronor i skuld hos Kronofogden, vilket är cirka 2500 kronor mer än den genomsnittliga invånaren i Sverige.

Syna har undersökt och jämfört skulderna hos Kronofogden för alla kommuner och län i Sverige.

– Vi har slagit ihop skatteskulder och privata skulder för fysiska personer som hamnat hos Kronofogden och jämfört med folkmängden i de olika länen och kommunerna, berättar Kerstin Andersson, dataansvarig på Syna.

Resultatet pekar inte bara på väldigt stora sammanlagda skulder utan också på geografiska skillnader. Den genomsnittlige skåningen har en skuld på nästan 9 000 kronor, även det markant över riksgenomsnittet.

– Bostadspriserna slår igenom i skulderna, förklarar Synas vd Karl Stjerna, liksom kontorspriserna för borgenärer. Storstadsmiljön har en mycket högre kostnadsbild över huvud taget och uppmanar till en skrytfaktor som inte återfinns i glesbygdslänen.

Det högsta skuldsaldot i Skåne återfinns i Tomelilla, 17 500 kronor per person, vilket också är en av de högsta summorna i landet.

– Det är många mindre kommuner som har totala stora summor beroende på en eller ett par enskilda personer som framför allt har mycket stora skatteskulder, säger Kerstin Andersson.

I andra riktningen utmärker sig Lomma, med bara 2 800 kronor i genomsnittlig skuld per invånare, och Lund med 3 600 kronor.

– Sammantaget är det inte särskilt många som har skulder hos kronofogden, säger Karl Stjerna, det handlar om drygt fyra procent av befolkningen i hela landet.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Miljardslöseri av Skånes skattepengar: ” Inte försvarbart”

En miljard kronor i skattemedel uppges slösas bort bara i Skåne.

Alexander Sandström Libb

Alexander Sandström Libb

Kl.21:44, 18 augusti, 2017

Miljardslöseri av Skånes skattepengar: ” Inte försvarbart”
Foto: Petter Arvidsson / Bildbyrån

Upp emot en miljard kronor i skattemedel sipprar årligen ut i Skånes luft, mark och vatten genom otäta fönster, läckande ventilation, lastgammal utrustning och eftersatt underhåll. Det visar siffror från Daniel Svensson, vd för konsultföretaget Energy Service Management, som menar att lösningen är nära till hands och enkel – bara man börjar räkna på livscykelkostnader istället för lägsta pris.

I dag förlorar städer som Lund och Helsingborg dagligen 150 000 kronor i energisvinn på grund av eftersatt underhåll i sitt fastighetsbestånd, menar Svensson. I Malmö rör det sig om en halv miljon per dag. Och för hela Skåne hamnar notan varje år på svindlande en miljard kronor.

– Det är naturligtvis inte försvarbart, det är skattemedel det handlar om. Om det går att åtgärda är man som kommun skyldig att göra det. Vilken beräkning man gör och vem man tar till hjälp spelar mindre roll, bara man hejdar flödet, säger Daniel Svensson, som är inbjuden att hålla i en förmiddag om livscykelkostnader på Länsstyrelsen Skåne.

Omkring fyrtio personer från olika skånska kommuner har kommit för att lära sig mer om beräkningsmetoden Livscykelkostnader (LCC) som tar hänsyn till hela kostnaden för en produkt, och inte bara dess lägsta pris, vid en upphandling. Och han stryker dem inte direkt medhårs.

– Krismedvetenheten kring det här är minst sagt låg. Man är i väldigt stor utsträckning fortfarande omedveten, jag vill till och med påstå att många inte bryr sig. Man har liksom landat på en viss nivå. Om det alltid har varit på ett visst sätt, varför ska man göra något annorlunda? säger Daniel Svensson.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Trelleborg investerar 120 miljoner i Danmark

Trelleborg investerar i toppmodern produktion för tätningslösningar i Danmark.

Alexander Sandström Libb

Alexander Sandström Libb

Kl.20:32, 17 augusti, 2017

Trelleborg investerar 120 miljoner i Danmark
Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN.

Trelleborg AB har genom affärsområdet Trelleborg Sealing Solutions beslutat att investera i en ny och toppmodern produktionsanläggning för tätningslösningar i Danmark.

Affärsområdet omlokaliserar därmed sin nuvarande tillverkningsanläggning i landet. Syftet med flytten är att utöka den befintliga kapaciteten och att förändra både framtida tillverkningsprinciper och tekniker för ytterligare lönsam försäljningstillväxt, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Investeringen är ett led i Trelleborgs strategi att stärka positionerna inom attraktiva marknadssegment.

– Den danska verksamheten är en av våra globalt sett mest betydelsefulla. Där finns engagerade medarbetare och en produkt- och materialportfölj som innehåller förstklassiga lösningar till de mest krävande tätningsbehoven inom industrier som fordon, flyg och förnybar energi. Den nya produktionsanläggningen kommer att vara högautomatiserad och drivas enligt lean production-principer. Den kommer att bidra till bättre affärer och avancerad teknisk support för våra kunder, säger Claus Barsøe, affärsområdeschef för Trelleborg Sealing Solutions.

Produktionen flyttas till en ny anläggning nära den nuvarande i Helsingör, Danmark. Trelleborg investerar totalt omkring 120 miljoner svenska kronor under perioden 2017-2020. Investeringen för innevarande år ligger inom den sedan tidigare kommunicerade investeringsramen för 2017.Produktionen i den nya anläggningen beräknas kunna starta i början av 2020.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Flera företag i konkurs i sommar – många drabbade

I juli har hundratals företag i Sverige gått i konkurs. "Tråkiga besked för många anställda denna sommar", säger Krister Jonsson, VD på Creditsafe.

Redaktionen 24Sverige.se

Redaktionen 24Sverige.se

Kl.15:49, 4 augusti, 2017

Flera företag i konkurs i sommar – många drabbade
Antalet konkurser har ökat med fyra procent. Montage: Pixabay

361 aktiebolag i Sverige gick i konkurs under juli månad. Det är en ökning med tre procent från föregående år, rapporterar Creditsafe. Totalt berörs 1 475 anställda av konkurserna i juli, vilket är en ökning med 36 procent.

– Juli är en vanligtvis en semestermånad med relativt liten aktivitet. Trots detta ser vi större företag som går i konkurs vilket tyvärr innebär tråkiga besked för många anställda denna sommar, säger Krister Jonsson, VD på Creditsafe.

Två större koncerner gick i konkurs i Juli enligt Creditsafe, vilket har berört upp mot 400 anställda. Företagen var Clearsense i Halmstad och Componenta med två bolag i Wirsbo och Arvika. I genomsnitt hade aktiebolagen som gick i konkurs under juli fem anställda och 27 av aktiebolagen har haft fler än tio anställda.

Hittills under 2017 har antalet konkurser ökat med fyra procent. 3 384 aktiebolag har gått i konkurs under 2017, vilket kan jämföras med 3 245 under samma period i fjol.

I listan nedan kan du se antalet konkurser i ditt län: 

 

 

FaktaSå många aktiebolag har gått i konkurs, per län:

Blekinge

 • Juli 2017: 7

 • Juli 2016: 4

 • Årsbasis 2017: 34

 • Årsbasis 2016: 28


Dalarna

 • Juli 2017: 5

 • Juli 2016: 5

 • Årsbasis 2017: 89

 • Årsbasis 2016: 59


Gotland

 • Juli 2017: 2

 • Juli 2016: 0

 • Årsbasis 2017: 21

 • Årsbasis 2016: 11


Gävleborg

 • Juli 2017: 12

 • Juli 2016: 5

 • Årsbasis 2017: 90

 • Årsbasis 2016: 59


Halland

 • Juli 2017: 13

 • Juli 2016: 5

 • Årsbasis 2017: 69

 • Årsbasis 2016: 75


Jämtland

 • Juli 2017: 4

 • Juli 2016: 4

 • Årsbasis 2017: 35

 • Årsbasis 2016: 29


Jönköping

 • Juli 2017: 7

 • Juli 2016: 10

 • Årsbasis 2017: 86

 • Årsbasis 2016: 69


Kalmar

 • Juli 2017: 5

 • Juli 2016: 5

 • Årsbasis 2017: 48

 • Årsbasis 2016: 61


Kronoberg

 • Juli 2017: 5

 • Juli 2016: 6

 • Årsbasis 2017: 47

 • Årsbasis 2016: 51


Norrbotten

 • Juli 2017: 3

 • Juli 2016: 8

 • Årsbasis 2017: 72

 • Årsbasis 2016: 74


Skåne

 • Juli 2017: 58

 • Juli 2016: 47

 • Årsbasis 2017: 481

 • Årsbasis 2016: 452


Stockholm

 • Juli 2017: 122

 • Juli 2016: 133

 • Årsbasis 2017: 1162

 • Årsbasis 2016: 1147


Södermanland

 • Juli 2017: 11

 • Juli 2016: 12

 • Årsbasis 2017: 86

 • Årsbasis 2016: 75


Uppsala

 • Juli 2017: 10

 • Juli 2016: 6

 • Årsbasis 2017: 115

 • Årsbasis 2016: 115


Värmland

 • Juli 2017: 7

 • Juli 2016: 4

 • Årsbasis 2017: 34

 • Årsbasis 2016: 28


Västerbotten

 • Juli 2017: 5

 • Juli 2016: 9

 • Årsbasis 2017: 64

 • Årsbasis 2016: 116


Västernorrland

 • Juli 2017: 7

 • Juli 2016: 5

 • Årsbasis 2017: 66

 • Årsbasis 2016: 67


Västmanland

 • Juli 2017: 7

 • Juli 2016: 4

 • Årsbasis 2017: 34

 • Årsbasis 2016: 28


Västra Götaland

 • Juli 2017: 6

 • Juli 2016: 6

 • Årsbasis 2017: 85

 • Årsbasis 2016: 40


Örebro

 • Juli 2017: 8

 • Juli 2016: 12

 • Årsbasis 2017: 93

 • Årsbasis 2016: 95


Östergötland

 • Juli 2017: 8

 • Juli 2016: 20

 • Årsbasis 2017: 106

 • Årsbasis 2016: 92


Ej definerat

 • Juli 2017: 3

 • Juli 2016: 3

 • Årsbasis 2017: 15

 • Årsbasis 2016: 20

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng