Trelleborggrabbarnas slagord blev klädesmärke

Ett crossfit-pass på gymmet blev fyra och under den fyra timmars långa träningen växte ledordet "Enkelt" fram, ett ledord som utvecklades till ett klädesmärke. Möt Trelleborgarna Jonas Larsson och Daniel Steen som gjorde och gör det som så många drömmer om.

Alexander Sandström Libb

Kl.10:02, 18 februari, 2017

Trelleborggrabbarnas slagord blev klädesmärke
Daniel Steen och Jonas Larsson.

På Sport Club Oasen träffar 24Trelleborg två vältränade unga män med stora ambitioner, bland löpband, frivikter och kosttillskott.

Överallt syns träningsfantaster klädda i likadana kläder. Svarta t-shirts, hoodies och tights med en logga i vitt och orange: #Enkelt Never Satisfied.

Märket och budskapet bakom föddes i anläggningen när de nyblivna vännerna Jonas Larsson och Daniel Steen genomförde ett extra långt träningspass i crossfit-gymmet.

– Efter det passet kände vi att vi inte var färdiga, vi ville köra mer och körde ett pass till som vi lade upp själva. Vi gjorde ett pass till och ett till. Fyra woddar i rad och under passen kändes det väldigt enkelt, berättar Jonas.

– Vi sa #enkelt och kom på att vi skulle använda det på våra sociala medier, vi gör en vattenstämpel som vi sätter på våra bilder. Varför stannar vi där? Vi trycker upp kläder, bara som en rolig grej för oss att bära. Men trycker vi upp kläder måste vi sälja dem och måste vi sälja dem måste vi starta upp ett företag, fortsätter han.

Sagt och gjort. Idén föddes i juli 2016 och den 6 augusti lanserade killarna sitt första egna plagg.

– Det var inte det att vi satte oss ner och sa ‘nu ska vi starta upp ett klädesmärke’, utan idén föddes i vårt brinnande intresse för träning. Sen kom budskapet; never statisfied, att aldrig bli nöjd utan att alltid sträva efter att bli bättre, säger Jonas.

– Man kan anamma det på så jäkla mycket, det är så brett vårt budskap. Det handlar inte bara om träning utan också om övriga livet. Man ska alltid framåt, förklarar Daniel.

Och sedan har det gått snabbt. Enkelt Never Satisfied har på kort tid fått en hel del kunder.

– Det är inte bara tonåringar mellan 15 och 25 som tycker märket för med sig någonting bra, det är också 50 plus som vi får jättebra kritik ifrån, säger Daniel.

– Det går inte att träna här på Oasen utan att se någon som har våra kläder på sig och det sprider sig även över resten av Sverige via webbshoppen, Stockholm, Göteborg och Kalmar, bland folk vi inte känner, säger Jonas.

Det unga företaget är nu inne i en utvecklingsfas. Kvaliteten ska förbättras och ett antal prov från fabriker har köpts hem.

– Nu handlar det inte bara om att sätta en logga på plagg, utan att designa det också. Nu ska det tillverkas kläder, säger Daniel.

Jonas håller med.

– Det krävs en större investering om vi ska ta ett steg till och fortsätta, annars stannar vi här och det vill vi inte, säger han och fortsätter:

– Vi startade det inte för att vi skulle leva på det, vi startade det som en rolig grej och sedan har det utvecklats.

Nu när de väl är igång är siktet högt ställt, berättar Daniel.

– Vi satsar på att komma så långt vi kan. Vill det sig riktigt väl kan vi leva på det, det är en dröm och det är klart man ska drömma, säger han.

– Visionen är att vi ska bli stora, det är därför vi tar steget från att sätta ihop kläder och logga till att designa och verkligen köpa hem det från fabrik.

Partnerskapet är ungt och de båda killarna har ännu inte känt varandra i mer än ett år. Men hittills har det fungerat bra och förhoppningsvis kommer det fortsätta att göra det när #Enkelt verkligen från spridning landet över.

– Jag har alltid haft en dröm om att göra någonting men det är svårt att göra det helt själv. Ibland behöver man en spark i röven och ibland är den ena mer hungrig än den andra, då behöver man sparka på varandra, säger Daniel.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

LISTA: De under 30 som tjänar bäst i Trelleborg

Endast män har lyckats ta sig in på topp 10-listan.

Michael Olsson

Kl.18:00, 14 februari, 2018

LISTA: De under 30 som tjänar bäst i Trelleborg
Foto: Arkiv

I helgen presenterade Expressen siffror över vilka personer under 30 år som har högst inkomster i landet. Statistiken finns även kommunvis och i Trelleborg är det bara män som tagit sig in på topp 10-listan. Överlägsen etta på listan är 26-årige Mikael Segelström som är ägaren av Timeless gallery group.

Här är topp 10-listan i Trelleborg:

Mikael Segelström, 26, 4 752 138 kronor

Ali El-Dawi, 22, 1 013 349 kronor

Joakim Magnusson, 29, 927 936 kronor

Victor Elemér Princz, 26, 785 630 kronor

Martin Johansson, 29, 780 142 kronor

Mentor Xhafa, 28, 767 974 kronor

Fredrik Troberg, 27, 681 561 kronor

Kristofer Rasmussen, 25, 629 436 kronor

Tobias Havenberg, 29, 626 515 kronor

Emil Johansson, 28, 616 693 kronor

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Alla hjärtans dag – en guldgruva för handeln

"Vissa delbranscher får en rejäl försäljningsskjuts".

Magnus Jansson

Kl.06:57, 12 februari, 2018

Alla hjärtans dag – en guldgruva för handeln
Försäljningen av praliner och blommor ökar markant den här veckan. Foto: Arkiv/Bildbyrån

Ska du köpa en present till din partner inför Alla hjärtans dag? Då är du inte unik, direkt. Nästan varannan svensk planerar att uppmärksamma onsdagens kärleksfulla dag – och det vanligaste sättet att göra det på är genom att köpa en present till någon man tycker om. Det visar statistik som Svensk Handel har släppt.

Många kallar dagen för ett ”kommersiellt jippo”, men den har etablerat sig som en viktig inkomstkälla för många butiker. Bland dagligvaruhandlarna svarar fyra av tio (38 procent) att Alla hjärtans dag är viktig för försäljningen.

Den motsvarande siffran för handeln som helhet är 20 procent.

– Svenska folket uppskattar Alla hjärtans dag och möjligheten att visa uppskattning till de vi tycker om. Även om högtiden inte är avgörande för handeln i stort får vissa delbranscher en rejäl försäljningsskjuts, säger Johan Davidson, chefsekonom på Svensk Handel, i ett pressmeddelande.

Föga förvånande får exempelvis blommor och choklad en rejäl försäljningsskjuts den är veckan. Kategorin ”Växter och tillbehör” ökar med 55 procent jämfört med en vanlig vecka. Försäljningen av praliner har en ännu tydligare ökning med drygt 80 procent.

Försäljningskraften ser dessutom ut att bli starkare och starkare för varje år. Under Alla hjärtans dag-veckan 2017 ökade den totala butiksförsäljningen med 1,9 procent jämfört med 2016.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Så mycket tjänar Trelleborgarna – på sina lån

Skiljer sig från rikssnittet.

Mia Martelleur

Kl.07:17, 5 februari, 2018

Så mycket tjänar Trelleborgarna – på sina lån
Foto: Wikipedia Commons

Ränteavdraget skiljer sig stort beroende på var i landet du bor. Högst genomsnittsavdrag görs i Stockholmskommunen Danderyd på 14 400 kronor per hushåll, enligt siffror från Statistiska centralbyrån (SCB) som Nyhetsbyrån Siren har tagit del av.

I Trelleborg är ränteavdraget strax över rikssnittet och ligger i genomsnitt på 5 800 kronor. Rikssnittet är på 5 000 kronor per hushåll.

– Generellt kan man säga att höginkomsttagare i storstadsområden, där bostäderna kostar som mest, är de som har de största ränteavdragen, säger Hans Heggemann, utredare på SCB till Nyhetsbyrån Siren.

Grafik: Nyhetsbyrån Siren

Grafik: Nyhetsbyrån Siren

Ränteavdraget innebär att den som betalar ränta på lån får en skattereduktion på 30 procent av räntebeloppet. I Åsele och Norsjö tjänar invånarna minst på ränteavdraget med i genomsnitt 2 200 kronor per hushåll.

Siffrorna gäller för 2016 och samma år uppgick det totala ränteavdraget i Sverige till cirka 22 miljarder kronor. I grafiken här nedanför kan du se hur ränteavdraget skiljer sig i Skåne.

Grafik: Nyhetsbyrån Siren

Grafik: Nyhetsbyrån Siren

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Här är skatteverkets viktiga meddelande till hela Sverige

Svenskar runt om i hela landet berörs av skatteverkets viktiga meddelande.

Magnus Jansson

Kl.17:01, 27 januari, 2018

Här är skatteverkets viktiga meddelande till hela Sverige
Foto: Arkiv

Ett tekniskt fel hos Skatteverket har orsakat stora problem under de senaste dagarna då ett antal utskick inte gått iväg i rätt tid till mottagarna. Därför får cirka 8000 företag beslut om skatt att betala, moms och arbetsgivaravgift – med förfallodag som redan är passerad eller infaller inom kort.

Myndigheten skriver i ett pressmeddelande att man kommer flytta fram förfallodagen 30 dagar och se till så att ingen ränta påförs. Skatteverket beklagar också det inträffade och ber om ursäkt för den oro som brevet kan ha orsakat.

Inom några dagar kommer mottagarna kunna se den nya förfallodagen på skattekontot.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Så många fick a-kassa i Trelleborg

Färre personer i Sverige fick arbetslöshetsersättning under förra året jämfört med 2016. Så såg det ut i Trelleborgs kommun.

Josefine Göransson

Kl.07:24, 19 januari, 2018

Så många fick a-kassa i Trelleborg
Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån

Under 2017 fick drygt 223 000 personer i Sverige arbetslöshetsersättning. Det är en minskning med 3,6 procent jämfört med 2016, visar statistik från Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen, IAF, som Nyhetsbyrån Siren har tagit del av.

– Det är den lägsta nivån någonsin när man tittar bakåt. Det finns ingen annan förklaring än att det har varit en så god arbetsmarknad, säger Jessica Idbrant, chef för analysenheten på IAF, till Nyhetsbyrån Siren.

I Haparanda fick 5,5 procent av kommuninvånarna a-kassa under 2017. Det var därmed den kommun i Sverige där högst andel av kommuninvånarna fick arbetslöshetsersättning. Desto färre personer fick a-kassa i Nykvarn. Där fick endast 90 personer arbetslöshetsersättning, vilket motsvarar 0,8 procent av befolkningen.

I Trelleborg fick 1 237 personer a-kassa under förra året. Det motsvarar 2,8 procent av befolkningen. Under 2016 fick lite fler arbetslöshetsersättning i kommunen. Då låg siffran på 1 330 personer. I diagrammet här nedanför ser du hur många som fick a-kassa i Skånes kommuner under förra året.

akassa-skane

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng